Články

Reporty z koncertů

Zahradní slavnost

20.6.2019, Stacionář Klíček v Záluží u Tábora

Poslední charitativní koncert s podtitulem "Zahradní slavnost" proběhl 20.6.2019 v Denním a týdenním stacionáři Klíček v Záluží u Tábora. Pan ředitel Brázda nás pozval již počtvrté, ale letošní ročník byl přece jen výjimečnější, než ty předešlé. Chyběli nám celkem 3 muzikanti, kteří zrovna hráli v Anglii. Naštěstí zaskočila původní rytmika (Jenda-basa a David-bicí) a na saxofon si zahostoval kamarád Vlasta Fencl, mj. hráč Táborského symfonického orchestru Bolech. A vyšlo nám všechno uplně parádně!

Všechny 3 koncerty uspořádal a financoval náš spolek s podporou města Tábora. Každá z organizací měla veškeré náklady spojené s hudební produkcí úplně zdarma. Jsme rádi, že tímto způsobem můžeme pomoci dobré věci a trochu tak měnit svět k lepšímu!


Domácí hospic Jordán na Cestě

7.6.2019, "Na Cestě", Tábor

Domácí hospic Jordán poděkoval svým dárcům koncertem "Děkujeme za podporu" dne 7.6.2019. Vystoupení jsme pořádali v údolí Tismenického potoka v Táboře ("Na cestě"). Bylo nádherně a na pohodové odpoledne se skvělou hudbou :-) a kulinářskými specialitami pracovníků hospice dorazila spousta lidí. Děkujeme hospici za jeho skvělou a záslužnou práci!


Noc snů

31.5.2019, Větrovy

Na konci května jsme odstartovali sérii 3 charitativních koncertů, které jsme uspořádali pro organizace pečující pro postižené nebo jinak vyloučené občany. Nejprve to bylo v pátek 31.5.2019 v táborské ZOO. Akci s názvem Noc snů v ZOO každoročně v prvním červnovém víkendu pořádá již téměř 300 zoologických zahrad po celém světě. V roce 2016 se poprvé připojila i táborská ZOO, která v úzké spolupráci s místními neziskovými organizacemi (Apla, IMY, Kaňka, Klíček, Klub Naděje, Rolnička, Rybka) uspořádala první netradiční večer pro děti s postižením. A nás těší, že jsme letos mohli být hudební součástí pro asi 200 návštěvníků.


Rok po křtu

18.5.2019, hudební klub Cadillac, Tábor

V sobotu 18.5.2019 jsme oslavili už roční existenci našeho CD s názvem Album, v táborském hudebním klubu Cadillac. Přesně na těchto místech jsme měli tu čest před rokem (12.5.2018) náš cédo poprvé ukázat světu. Všem děkujeme za účast, podporu a za to, že i po roce znovu přišli v krásném počtu. Jako host si s námi zhruba polovinu programu zahrál exčlen, baskytarista Honza Švec. V polovině koncertu jsme nostalgicky zavzpomínali na časy před rokem, ťukli si šampusem jako loni a připili. Posilněni kouzelnou tekutinou, jsme poprvé veřejně přehráli "Money" od Pink Floyd. A že se to moc dobře povedlo, prozradil jeden s největších potlesků večera. Že bychom z toho udělali tradici? Posilnění za účelem lepšího výkonu...
MexWave byla v úžasné formě - nikdy ve své historii neodehrála lepší koncert (při vší skromnosti).


Zkraje května 4.5.2019 na nás čekala poprvé Soběslav. Už počtvrté jsme měli hrát pro organizaci I MY, o.p.s, která pomáhá dětem s handicapem a jejich rodinám, letos pořádanou (od 17 hod) "Vysmátým AutoMobilem". Tyhle akce bývají vždy nabité skvělou atmosférou a my jsme rádi, že jim touto cestou můžeme pomoci k "trsání". Jenže v 10 hod ředitelka Klára Csirková akci zrušila, protože chytré telefony s chytrými aplikacemi předpovídaly, že v 17 hod bude v Soběslavi 5°C a pršet. Naneštěstí v Soběslavi 4.5.2019 v 17:00 bylo 5°C a pršelo.


Svěcení symbolů a znaku obce

2.3.2019, Meziříčí u Tábora

MexWave zahrála přeplněnému sálu hospůdkyv Meziřící, kde kromě místních byla přítomna i nejvyšší možná politická reprezentace Táborska. A také vikář Mgr. Pulec, který později požehnal symbolům obce a pokropil je svěcenou vodou. MexWave poprvé hrála s novou rytmikou - bicí: Šimon Svoboda, baskytara: Tonda Šustr. Po koncertě jsme zaslechli, jak si pan enátor Větrovský koncert chválil a řekl "že to má energii". Skromě přiznáváme, že např. naše nejnovější pecka "Teddy Picker" ji rozhodně měla..


100. výročí založení Československé republiky

28.7.2018, Stádlec u Tábora

V rámci celodenní akce pořádané agenturou RichART jsme obstarali závěrečnou část produkce od cca 22 hodin. Přivezli jsme s sebou i Žanetu, která zaskakovala za Adri na postu zpěvačky. Nebylo to lehké, když se za 2 měsíce musela naučit celý repec, ale zvládla to dobře. Až na pár výjimek (tedy skutečně jen 2 - slovy "dvě") nám to vyšlo, na čemž se podepsal i skvělý zvuk z "rukou a uší" Davida Juráně, kterému patří velký dík.
A samozřejmě děkujeme i všem dalším: Míše z RichART, Peťovi Kolářovi (+Kolaříci) i starostovi Stádlce panu Kelichovi...
MexWave se teď na nějaký čas odmlčí a v podzimním čase začne připravovat nový repec
(kolem 10 nových songů, včetně vlastní muziky). Takže do roku 2019 vyrazíme v nové síle.

Díky všem za podporu!


Čarodějná tancovačka pro organizaci I MY, o.p.s

25.11.2017, Bezděčín

S milou společností, která doprovází akce I MY o.p.s., jsme se sešli již vloni v v Želči na Tancovačce rytířské.
A protože nám bylo rok předtím ctí, rádi jsme akceptovali pozvání na letošní ročník do Bezděčína.
Děkujeme, že jsme zde mohli zahrát a pomoci naším vystoupením udělat radost všem návštěvníkům, ale hlavně dětem.
Jako dar jsme věnovali organizaci I MY o.p.s. částku 4 000 Kč na zajištění zvuku celé akce.
Tímto patří poděkování zvukařům Janu Vichtovi a jeho kolegovi Otovi, kteří se postarali o opravdu výtečný sound kapely.
Bylo skvělé sledovat během všech našich tří vstupů v rámci celého dne velkou přízeň obecenstva, když se prakticky neustále tančilo a po každém songu nadšený aplaus.
Ke konci všech soutěží se opakovala navlas stejná situace z loňska. Nebyli jsme totiž na běžném karnevalu, ale na výjimečném karnevalu. Téměř nikdo z přítomných rodičů a dětí neodešel.

Celkový výtěžek celé akce byl 19 000 Kč, které pomůžou organizaci jezdit pomáhat přímo do rodin dětí s postižením.
Téměř 70 lidí se zapojilo to toho, aby Tancovačka mohla být taková, jaká byla :-) ... a téměř stovka návštěvníků! Vynikající!

Srdečně děkujeme, že jsme mohli pomoci a být součástí! :-)


Táborská setkaní

neděle 17.9.2017, Žižkovo náměstí v Táboře

15.-17.9. (3.víkend v září) se uskutečnil 26.ročník středověkého festivalu s názvem Táborská setkání.
Víkend plný historických stánků, staročeských placek, dobrého piva a průvodů oslavujících husitský původ města.

Tradičně vystupují známí čeští interpreti a kapely. Letos to například byli: Mig21, Vypsaná Fixa, Lenny nebo Lenka Dusilová.

Tento rok jsme byli osloveni i my a vystoupili jsme v neděli odpoledne na Žižkově náměstí po táborském symfonickém orchestru Bolech, v 15:30.
Začali jsme už tradičně Gives You Hell a pokračovali s Beatles. Little Black Submarines jako poslední song zazněl kolem 16:15 a na žádost publika jsme ještě přidali I Shot the Sheriff od Claptona :-)

Srdečně děkujeme za skvělou příležitost. Velký dík patří publiku, ale ten největší Petrovi Voborovi, který stál se zvukařem u mixpultu a snažil se vylepšit celkový sound kapely.

Zahradní slavnost Denního a týdenního stacionáře Klíček

čtvrtek 8.6.2017, Záluží u Tábora

Dne 8. 6. 2017 proběhla od 14:30 hod. na zahradě Klíčku Zahradní slavnost. 

Nechybělo grilované maso, točené pivo a různé napečené sladkosti, které přinesli rodiče klientů.
Zahráli jsme 2 přídavky cca po 17:30 hodině a tím byla slavnost oficiálně ukončena. Poděkování patří všem pracovníkům Klíčku, kteří se na organizaci této akce podíleli.
Během slavnosti probíhal také prodej výrobků klientů Klíčku ve stánku. Za 3 hodiny trvání slavnosti návštěvníci zakoupili výrobky klientů za celkovou částku 4 715,-Kč. Vynikající výsledek!

Srdečně děkujeme, že jsme mohli pomoci a být součástí :-)


Benefiční koncert pro Domácí hospic Jordán

sobota 27.5.2017, Žižkovo náměstí v Táborě

V květnu 2017 bylo hospicu 7 let!
Společně jsme oslavili šťastnou sedmičku a povzbudili hospic do té další. Díky pořadateli (Stánku) byli všichni pozváni přímo do srdce Tábora, na Žižkovo náměstí.

Od 9 hodin byl otevřen Dobročinný bazar.
A v 17 hodin začal náš benefiční koncert, kterým jsme rozpohybovali i náhodný turistický výlet peckami od autorů jako je Sting, kapela Artic Monkeys, Beatles nebo Red Hot Chili Peppers.

Díky koncertu a přítomnému
publiku se celkově vybralo 11 088 Kč, což
pro hospic představuje velkou radost a povzbuzení!

Srdečně děkujeme, že jsme mohli pomoci a být součástí :-)


Benefiční tancovačka pro I MY, o.p.s.

sobota 19.11.2016, Želeč

Kdyý jsme dostali pozvání na dobročinnou tancovačku a bez váhání jsme ho přijali.
Na pódiu na nás čekal zvukař celé akce Petr Houska, který je dvorním zvukařem Chinaski!
Naše vystoupení začínalo v 15:30 a probíhalo celkem ve 3 blocích, mezi kterými byly připraveny soutěže pro děti.
Na 3. blok našeho vystoupení jsme čekali dost dlouho, až téměř do 18:30 než skončily soutěže pro děti. Největším překvapením pro nás bylo to, že nejenže nikdo ze 400 rodičů a dětí neodešel, ale celá společnost se začala báječně bavit během našeho hrání. Po hodině (stále skoro nikdo neodešel) už jsme prakticky neměli co hrát a opakovali jsme, nejednu pecku.
Rozloučili jsme se za bouřlivých ovací.
Během těchto chvílí nás to co děláme baví nejvíc.
Po našem koncertu přišel čas hudebního přehrávače a celá společnost pokračovala ve veselí s pomocí reprodukované hudby a nepřestávala ani v době našeho odjezdu cca kolem osmé večerní.
V Želeči to umí rozjet!

Srdečně děkujeme, že jsme mohli pomoci a být součástí :-)


Hudební minifest Raději Radkov

sobota 11.6.2016, Radkov

Pozvání přišlo od hlavního organizátora celého minifestu Štěpána Pavlíka, který loni navštívil v Meziříčí naší vlastní hudební akcičku začátkem léta.
Tohle byl náš úplně první koncert s novou zpěvačkou Adrianou.
A celkově se nám koncert v nové sestavě povedl!
Zazněly songy od Red Hot Chili Peppers, Police nebo Jablkoň a i naše vlastní tvorba.
Na vystoupení přijela z Prahy i naše textařka Petra Janová. Z našich songů byla unešená, tak jak už to u Peti byvá a při Can't Stop si dokonce ráda zatrsala.
Po poslechu ostatních skvělých kapel, na jejichž songy jsme zůstali, jsme Radkov opouštěli až k ránu a poděkovali Štěpánovi Pavlíkovi za možnost vystoupení. Byl potěšen a též nám děkoval za dobrý výkon. Vypadalo to, že to myslí vážně...

Srdečně děkujeme za skvělou příležistost :-)

(AV) 2020. Při výrobě těchto stránek nepraskla ani jedna struna.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky